Service

Se hvad vi kan hjælpe dig med

Vi hjælper dig med det rette ventilationsanlæg til lejligheden, huset eller erhvervsbygningen – og vi installerer det også gerne for dig!

Hvorfor få lavet service på dit ventilationsanlæg?

Service giver sig selv, som på alt andet der er mekanisk drevet. Intet kan køre 24/7, uden der skal gøres noget. Hvis ikke anlægget serviceres kan det til sidst ende med driftstop, som kan koste dyre lærepenge.

Filter skal skiftes efter behov, dog mindst 4 gange årligt. En gang hver halvår er for lidt, og der skal nye filtre i hver gang. Man kan ikke vaske eller støvsuge filteret i anlægget. Besparelsen ender i sidste ende med at blive en dyr fornøjelse. Hvis ikke du skifter filtrene, kommer fugten ikke ud af din bolig, som den skal. Forhøjet luftfugtighed skaber støvmider samt skimmelsvamp og i værste fald råd i konstruktionen. Udsugningkanalen er den, der suger alt den gamle luft ud, samtidig er der rigtig meget støv i luften. Det sætter sig i kanalsystemet og da luften nogle gange også er meget fugtig, bør kanalsystemet renses hver 3-5 år, da der vil være så meget støv i, at det begynder at koste på energikontoen. Samtidig vil systemet ikke længere virke efter hensigten, da der kommer et lille undertryk i huset (overtryk skubber fugt ud i konstruktion).

Det kan aldrig undgås, at der ikke kommer støv ved siden af filteret både på indtaget og udsugningsfilteret. Dette støv sætter sig i varmevekslerne, så genvendingsgraden ikke lever op til de 85-95%. Der kommer også støv videre igennem anlægget, og dette sætter sig på motorens skovlhjul, som er den, der flytter luften. Der skal ikke meget støv til før der går ubalance i hjulet, som så ødelægger lejrene, som ellers gerne skulle kunne holde i min. 8 år, og allerhelst i 12-14 år. Det hele afhænger dog af filterskift og service.

Hvis en motor skal skiftes, koster det 3500 kr. Det kan godt ske hver 3. år, hvis man ikke har fulgt servicen på anlægget. Man er ikke i tvivl, når motorens lejre er slidte, for så vil der komme meget støj i kanalerne og samtidig vil defekte lejre bruge mere strøm. Så hvis det gode indeklima skal bibeholdes, skal der gøres noget. Udgiften kommer bare i en anden størrelse.

Brug for service?

Vi yder service på dit anlæg. Om det er filter, motor, display eller noget helt fjerde, der er galt, så kan vi løse det. Lav en serviceaftale med os for at sikre bedst muligt pleje af dit ventilationsanlæg.

Ring gerne og hør nærmere om, hvordan vi bedst kan hjælpe dig.

Serviceområder

Alle filter kan bestilles hos Klimacomfort oplys mærke og model. Priser fra 100 ex fragt.

Motor der støjer er et kendt problem. Tit er problemet for få filterskift. Når støv og fugt har sat sig på skovhjulet, kommer det i ubalance og lejrene kan ikke klare belastningen. Pris for motorudskiftningen starter fra 3500kr.

Anode er placeret i vandtanke for at tage kalk, så tanken og indvendige spiraler tæres op indefra. Dette kan medføre både varmetab af vandet, men også store udgifter hvis ikke anoden udskiftes retmæssig. Typisk hvert 2 år. Pris starter fra 575 kr.

Efter en årrække trænger anlægger til en rensning. Tit kan man se spor af skimmelsvamp i anlægget samt i veksler, som samtidig skal være ren for støv og snavs for at kunne genvende op til 95% af varmen. Ofte opdager vi også andre fejl ved disse besøg eller får en snak om driften, hvor vi herefter tit får formindsket energiforbruget. Prisen for dette starter fra 730kr.

Kanalsystemet skal renses ca. hvert 4-5 år eller efter behov. 1 gang om året er ikke nødvendigt, som nogle firmaer ellers oplyser om. Og som regl er det kun udsugningssystemet, der er nødvendigt, da det er denne, der suger støv fra huset og sammen med den fugtige luft sætter støvet sig i kanalsystemet. Taghætter og riste er også nødvendige at få renset for optimal virkning og lav strømforbrug. Prisen starter fra 2200 kr.

Gamle styrringer kan stå og blinke i displayet, så man næsten ikke kan læse eller betjene disse. Man kan få skiftet printet som koster fra 1600 kr. Man kan også vælge at få det nye HMI touchpanel på, som på de nye anlæg. Dette koster fra 4375 kr.

Anlæg som ikke har indbygget fugtføler kan få sådan en optimering indbygget. Fugtføleren styrer anlæggets drift, så det kan køres i forceret drift. Det vil sige, når fugtføleren føler øget fugt, kører anlægget op i hastighed, ind til fugten er reduceret igen. Anlægget kan med en fugtføler indreguleres til et minimums luftskifte på 0,3 pr m2. Gamle anlæg kører med 0,5 pr m2 og dette gør, at luftfugtigheden ofte kommer ned under 30 %, som ikke er behageligt. Priser fra 6500 kr.

Der kan også tegnes en servicekontrakt på alle anlæg, hvis der ønskes denne form for sikkerhed for driften. Prisen afhænger af anlægstypen. Priser fra 2000 kr.

Lad os tage en gratis og uforpligtende snak