Nilan VP 18 ventilationsanlæg

Nilan VP18 ventilationsanlæg produktbeskrivelse

Nilan VP 18 er et aggregat til ventilation og varmegenvinding, som kombinerer produktion af varm luft og varmt vand. VP 18 indeholder en varmtvandsbeholder på 180 liter og har to ventilatorer til indblæsning og udsugning. Aggregatet styres via to betjeningspaneler placeret bag inspektionsdøre. 

VP 18 udgør en kompakt løsning, der ikke optager mere plads end en traditionel kedel. Det kendetegnes ved lavt energiforbrug, lang holdbarhed, lave installationsomkostninger og høj brugervenlighed. Det er ideelt at kombinere med olie, gas, fjernvarme eller anden type brændsel.

Nilan VP18 ventilationsanlæg til boliger

Nilan VP18 er et ventilationsanlæg, som typisk placeres i bryggerset. Anlægget producerer varmtbrugsvand af energi af den udsuget luft. Indblæsningsluften kan opvarmes af varmepumpen samt yde komfortkøling om sommeren. Der er ikke varmegenvinding på denne type anlæg og et oplagt valg, når denne model skal udskiftes, er model Compact S, som har fået varmeveksler indbygget, så varmegenvinding er oppe på mellem 85-95%. Der er også kommet fugtføler og modellen fås som Polar udgave.

Hvad gør Nilan VP18 ventilationsanlægget?

VP 18 Nilan ventilationsanlægget fungerer som en luft-til-vand varmepumpe, der udnytter energien i udsuget luft til at producere varmt brugsvand og opvarme luften. Anlægget trækker brugt luft ud fra boligen, hvorfra energien omdannes til varme. 

Denne varme anvendes derefter til at opvarme vand i systemets 180 liter store varmtvandsbeholder og til at opvarme frisk luft, som blæses ind i boligen. 

På denne måde bidrager VP 18 Nilan til et sundt indeklima ved at sikre kontinuerlig udskiftning af luften, samtidig med at det genanvender energien til opvarmning, hvilket gør systemet energieffektivt og økonomisk fordelagtigt.

Lad os tage en gratis og uforpligtende snak